Corinne_BB-81.jpg

Så går

det till


Vi träffas!

Vi vill gärna träffa dig och hålla kontakt innan det är dags. På så sätt kan vi lära känna varandra och du kan passa på att ställa så många frågor du vill. Vi pratar om vilket sjukhus du valt att föda på och tar även kontakt med sjukhuset för att informera om fotograferingen. På vissa sjukhus krävs fototillstånd, vilket vi ordnar med. Vi pratar igenom vilka slags bilder du gärna vill få från förlossningen och om det är någonting du känner dig nervös inför. Vi vill att du ska känna dig 100% trygg med att vi är med och fotar och vill prata igenom alla funderingar och frågor innan det är dags.

Boka

Du och din partner väljer vilket typ av fotopaket som passar er bäst och vi bokar in att fota din förlossning!

On call

Vi är redo och ”on call”, dag och natt, 2 veckor innan ert beräknade förlossningsdatum och 1 vecka efter. Om förlossningen sätter igång tidigare eller senare än denna tidsram kommer vi att göra vårt bästa för att ändå kunna vara på plats. Om barnmorska eller läkare har skäl att tro att förlossningen kommer ske tidigare vill vi veta det och få så mycket information vi kan för att kunna vara förberedda.

Förlossningen

Håll oss uppdaterade med information om när det börjar bli dags, likt hur du uppdaterar en familjemedlem eller nära vän. När du är öppen ca 6-7 cm åker vi till sjukhuset och kommer att finnas med när bebisen föds! Om det tar 1 eller 10 timmar kan man inte veta, men vi kommer vara där när det händer. Om det är en lång väntan i förlossningsrummet kommer vi att ta de bilder vi behöver och ge er mestadels av tiden själva med varandra.

Vi är alltid endast en person som fotar och för oss är det viktigt att ni känner er bekväma med oss i rummet. Vi har stor respekt för att det är en intim och personlig stund och vi försöker ta en sån liten plats som möjligt och hålla oss i bakgrunden. Vi känner av rummet och anpassar oss efter vad som känns bra där och då.

När bebisen har kommit är vi med i cirka 1 timme efter och fotar de första stunderna med er nya familjemedlem.

Inom de närmsta timmarna efter förlossningen får ni cirka fem bilder för att kunna dela med er till familj och vänner, inom en vecka får ni resterande, cirka 50 bilder.