IMG_0006.JPG

Vanliga frågor


Påverkar det vilket sjukhus jag väljer?

Det spelar ingen roll vilket sjukhus du har valt. Vi fotar på alla sjukhus inom 1-2 timmars restid från Stockholm och vi har kontakt med ansvarig person på varje sjukhus. När vi träffas så berättar du vilka val av sjukhus du gjort så att vi kan kontakta dessa och berätta att vi kommer att vara med på förlossningen. Vissa sjukhus kräver fototillstånd och det ansvarar vi för att ordna.

Vad händer om jag föder för tidigt?

Om du skulle föda tidigare än två veckor innan ditt beräknade förlossningsdatum, från dess att vi är on call, så kontaktar ni oss ändå och ser om vi har möjlighet att komma. Vi kommer att göra allt vi kan för att kunna vara där, oavsett om bebisen bestämmer sig för att titta ut lite tidigare än beräknat. Vi kan inte lova till hundra procent att vi är tillgängliga, men vi kommer att försöka.

Behöver jag själv kontakta sjukhuset om att jag har med mig en fotograf?

Vi sköter kontakten med sjukhuset om att vi ska fota din förlossning. Men det kan vara en bra sak att skriva i förlossningsbrevet att du ska ha en fotograf med på rummet. Alla sjukhus vi har kontakten med har som regel att det är den födande kvinnan som bestämmer vem som får vara med inne i förlossningsrummet, så det är upp till dig att bestämma men det kan vara bra att på flera sätt se till att sjukhuspersonalen får informationen.

Hur kommer mina bilder användas i efterhand?

Du kommer att få ca 50 bilder från förlossningen och bilderna kommer inte visas för någon annan än dig om inte du ger ditt godkännande att vi delar några utvalda bilder på våra sociala medier. Vi kommer att skicka en förfrågan till dig i efterhand på bilder vi tycker är fina att dela med oss av och det är helt upp till dig att bestämma om det är ok att vi delar dessa.

Vad händer om det blir komplikationer med förlossningen?

Om komplikationer uppstår kommer vi att känna av situationen och eventuellt avvakta med fotografering. Det är svårt att säga beroende på situation, men vi vill visa full respekt för personalen som arbetar och om det inte är passande att vi fotar så kommer vi att avvakta med det.

Jag är rädd för att “för mycket” blir fångat på bild. Hur vet jag att det inte finns bilder som jag inte vill ska finnas?

De bilder som tas inne på förlossningen visas inte för någon annan än dig, om du inte ger ditt godkännande. Vi hanterar bilderna med stor respekt för ditt privatliv. Vi kommer att skicka över cirka 50 bilder till dig som vi valt ut och redigerat och om dessa innehåller bilder som du inte vill ha så kommer vi att ta bort dessa så att de inte finns sparade.

När ringer vi in fotografen?

Ni ringer oss när värkarna börjar dra igång. Vi håller oss uppdaterade under tiden och när du är cirka 6-7 cm öppen så åker vi in till sjukhuset.

Kommer vi att träffas innan förlossningen?

Vi kommer att träffas innan så att du är bekväm med vem som ska fota din förlossning. Det är ett bra tillfälle för oss att prata igenom hur allt kommer att gå till och du kan passa på att ställa alla dina frågor.

Hur fungerar det om jag har ett planerat kejsarsnitt?

För dig som har ett planerat snitt är vi med från att du rullas in i operationssalen till den första timmen efter att ni har fått träffa ert barn. När du har fått ditt datum för när snittet ska ske bokar vi in det och är på plats på sjukhuset samtidigt som du är där.

Vad händer om jag får ett akut kejsarsnitt?

Om förlossningen inte går som planerat och det blir ett akut kejsarsnitt kommer vi att försöka vara med så mycket vi kan och får. Olika regler gäller för olika sjukhus och om vi har möjlighet att fota när snittet görs kommer vi att göra det, annars kommer vi att vara redo när du rullas ut ur operationssalen.

Vad händer om min förlossning tar väldigt lång tid?

Vi lämnar inte sjukhuset förrän din bebis har kommit ut! Man kan aldrig beräkna hur lång en förlossning är och därför är vi beredda på att det kan gå både väldigt fort och ta väldigt lång tid. Varje förlossning är unik och vi är med och fotar oavsett hur lång den är.

Vad händer om ni missar min förlossning?

Eftersom en förlossning kan vara helt oberäknelig kan vi inte garantera att vi till hundra procent kommer kunna vara där när bebisen föds. Ibland går det fortare än någon kunnat ana. Men vi kommer göra allt vi kan för att inte missa din förlossning. Om vi mot förmodan inte skulle hinna på grund av att det gått väldigt fort kommer vi dit och tar bilder de första timmarna när bebisen är ute.

Hur många är ni som fotar och hur mycket utrustning har ni med er?

Vi är en fotograf och har en kamera med som enda utrustning. Vi använder inte någon blixt.

Hur många bilder får jag skickat till mig?

Inom de närmsta timmarna efter förlossningen så får du cirka fem bilder levererat för att kunna dela med familj och vänner. Inom en vecka får du cirka 50 st bilder i svartvitt skickat digitalt.

Hur mycket kostar det?

Priser skiljer sig beroende på om du har en vanlig förlossning eller ett planerat snitt, eller om du önskar ett annat alternativ på fotopaket. Kontakta oss så skickar vi en prislista.